A good teacher never stops learning!: "Lorem ipsum vim ut utroque mandamus intellegebat, ut eam omittam ancillae sadipscing, per et eius soluta veritus"

divendres, 23 de juliol del 2010

"Lorem ipsum vim ut utroque mandamus intellegebat, ut eam omittam ancillae sadipscing, per et eius soluta veritus"

Avui mentre actualitzava el blog, he trobat aquesta frase: "Lorem ipsum vim ut utroque mandamus intellegebat, ut eam omittam ancillae sadipscing, per et eius soluta veritus". Aquest és el text que s'usa habitualment en disseny gràfic i multimèdia, en demostracions de tipografies o d'esborranys de disseny per a provar el disseny visual abans d'inserir el text final.

Com que està escrit en un llenguatge clàssic (el més usat està derivat del llatí clàssic) desperta curiositat saber què significa: "No hi ha ningú que estimi el dolor mateix, que el busqui i que vulgui tenir-ho, simplement perquè és dolor..."

El text estàndard és de l'any 45 adC aproximadament, una còpia de l'obra de Ciceró De finibus bonorum et malorum (Sobre els límits del bé i del mal).



Com que la curiositat ha pogut amb mi… us passo un parell de links que us poden aclarir una mica més el tema:

Lorem Ipsum

blogAR


Dactilógrafo

1 comentari:

BertaiPolete ha dit...

Gràcies per l'informació. La veritat és que no m'havia plantejat mai quin era el significat, tot i que suposava quina n'era la finalitat. La primera vegada que ho vaig veure, en un tuto de la Jessica Sprague vaig flipar una mica, però ara ja no em sobta. El que és sorprenent és com s'ha adaptat també al disseny tipogràfic amb ordinadors !!